Americano

Americano

Een Caffè Americano of Americano is een koffie die bereid wordt door heet water toe te voegen aan een espresso. De intensiteit van een Americano varieert naargelang het aantal espresso shots dat gebruikt wordt in de bereiding en de toegevoegde hoeveelheid water.

Bereiding

Een Americano bestaat uit één of twee espresso shots waaraan een bepaalde hoeveelheid heet water wordt toegevoegd. Er bestaat niet echt een consensus over de hoeveelheid toe te voegen water. Bij Monx vertrekken we steeds van 60ml heet water, waaraan een dubbele espresso (eveneens 60ml) wordt toegevoegd. Dat resulteert in een “grote” kop koffie met een intense smaak en een zachte crema er bovenop. Eigenlijk een Long Black dus…

Long Black

De Long Black is een Australische variant op de Americano, waarbij de volgorde van de bereiding verschilt. Voor een Long Black wordt eerst de vereiste hoeveelheid heet water in een kop gedaan, waarna men de espresso boven op het heet water laat lopen. Het belangrijkste verschil met een Americano is de crema laag, die mooi intact blijft.