Helabar serveert Monx koffie

Monx is dé smaakmaker van Helabar, het unieke winkel-koffie-cocktailconcept in de Hasseltse Minderbroederstraat. Monx serveert er niet alleen overheerlijke koffie van ambachtelijk gebrande Guatemala La Providencia of Rwanda 1000 Hills, ook de gebrande en gemalen koffiebonen worden er in zorgvuldig samengestelde én artistiek vormgegeven pakketen aangeboden.

In Helabar zal het publiek kennis kunnen maken met de Guatemala La Providencia, een specialty coffee waarbij het limoenzuur geaccentueerd wordt en zelfs een diepe donkere chocolade smaak wordt bereikt. Bij de Rwanda 1000 Hills ontdek je dan weer meer fruitzuur van steen- en citrusvruchten en een cacao nasmaak.

Monx is niet aan haar proefstuk toe inzake serveren van de ultieme kwaliteitskoffie. Eerder lieerde het koffiemerk zich al met Temporary Lane, het concept dat leegstand tijdelijk invult met retail en horeca, toen het Spijshuis Schoofs initieerde in #Bamstat het concept dat de Hasseltse stationsbuurt wist te revitaliseren. De meticuleus gebrande specialty coffee waarmee Monx uitpakte wist toen al een breed publiek te bekoren en nu Temporary Lane een tijdelijk pop-up concept neerzet in het (voormalige Taratata-restaurant) pand aan de Minderbroederstraat 5, zorgt Monx opnieuw voor de beste koffie van Hasselt en omstreken.