Wij zijn blij Falco Wijckmans te mogen verwelkomen in ons team als stagiair. Aan de hand van een aantal vragen vertelt hij over hoe hij bij Monx Roasters is terecht gekomen en de inhoud van zijn stage.

Welke opleiding volg je?
Ik volg een professionele bachelor in bedrijfsmanagement voor marketing, met keuzetraject international business. In het kader van die opleiding volg ik een stage van drie maanden.

Hoe ben je bij Monx Roasters terechtgekomen?
Nadat ik verschillende bedrijven had bezocht, wist ik nog steeds niet wat ik precies wou. Ik had nog geen echte klik waarbij ik wist, dit is het. Omdat iets geschikt vinden toch moeilijker was dan gedacht, ben ik uiteindelijk in de lijst met stagebedrijven gaan scrollen die PXL voorschreef en zo stuitte ik op Monx. Het voelde meteen goed aan!

Wat spreekt je aan bij Monx Roasters?
Veel bedrijven weten wat ze doen, maar weten ze ook waarom? De passie voor hedendaagse koffie met verhaal en smaak is waar Monx echt voor staat. Specialty koffies maak je niet zomaar. Elke soort koffie die ze hebben, heeft een eigen verhaal. Dat maakt het juist zo speciaal en dit willen ze dan ook altijd zo goed mogelijk meegeven aan iedereen. Kwaliteit garanderen en zorgen dat je verhaal er staat als een huis, dat is echt belangrijk! Dit boeide me enorm en heeft me doen overhalen om voor Monx te kiezen.

Waar wil je je voor inzetten tijdens je stage?
Toen ik in oktober 2021 kennis ben gaan maken met Monx en Jan zelf, raakten we aan de praat over wat nu echt belangrijk is in hun groeiverhaal. Ze willen een echte en vooral hechte community opbouwen waarin de betrokkenheid en de relatie met hun huidige klanten, maar ook met potentiële klanten enorm sterk is. Engagement creëren staat centraal. Hier heb ik dan ook mijn bachelorproef aan gekoppeld.

Wat verwacht je van je stage?
Ik zal aanwezig zijn tot eind mei. De bedoeling van de stage is om op korte termijn te leren hoe marketing wordt toegepast binnen ondernemingen en wat er nog meer bij komt kijken binnen een bedrijf. Vergeleken met de schoolbanken… Een kleine voorbereiding maar vooral een enorme reality check naar het echte leven toe!

Heb je al wat geleerd tijdens de eerste weken van je stage?
Momenteel ben ik voornamelijk bezig met de kennismaking en de werking van de onderneming. Zowel de producten, de marketing, de mensen, het productieproces, koffies maken en nog veel meer. Ik ben in ieder geval enorm enthousiast voor wat de komende periode nog zal brengen!

Greets, Falco