Aeropress
 45,00

Volledige AeroPress set, bestaande uit een zuiger, dichtingsring, buis, filter kap, filter houder & 350 micro filters, lepel, roerstaaf, trechter en een handleiding.

Geniet van je koffie en deel je Monx moment via #monxcoffee

Op voorraad (kan nabesteld worden)


Categorie


Share
Beschrijving

AeroPress

De AeroPress is een toestel om koffie te zetten. Het werd uitgevonden in 2005 door Alan Adler, voorzitter van Aerobie. De gemalen koffie wordt doordrenkt met water gedurende 10–50 seconden (afhankelijk van de maalgraad en de gewenste sterkte) en vervolgens door een filter geduwd door de zuiger in de buis te duwen. Er worden papieren AeroPress filters of dunne metalen filters gebruikt. De maker van het toestel beschijft het resultaat als een koffie met de sterkte van een espresso. Meestal wordt echter koffie gezet met de sterkte van een filter koffie.

Het toestel bestaat uit twee geneste cylinders. Een cylinder heeft een soepele luchtdichte ring (de zuiger) en past in een grotere cylinder (de buis), gelijkaardig aan een spuit.

Instructies

Doe fijn gemalen koffie in de grote cylinder, boven op een papieren micro filter. Giet hierover heet water van ongeveer 79 to 85 °C.  Roer ongeveer 10 seconder door dit mengsel alvorens de koffie door de filter te persen, door de piston naar beneden te duwen. De koffie wordt meestal iets fijner gemalen dan voor filter koffie. De aanbevolen dosis ligt tussen 14 en 20 g, met zo’n 200 tot 230 ml water op 80 to 92 °C.

Dit artikel bevat een volledige AeroPress set, bestaande uit een zuiger, dichtingsring, buis, filter kap, filter houder & 350 micro filters, lepel, roerstaaf, trechter en een handleiding.

Verschillen met de French press

De AeroPress, waarvan gedacht wordt enkele karakteristieken te delen met de French press, is nogal verschillend:

  • gebruikt een wegwerpfilter die de meeste vaste bestanddelen uit de koffie haalt (een French press gebruikt een grover filter).
  • kortere doorlooptijd
  • gebruikt luchtdruk om de extractie van aroma’s te verbeteren
  • een fijnere maalgraad (iets fijner dan voor filter koffie, maar grover dan voor espresso), tegenover de grove maalgraad die aangeraden wordt voor French presses

Geniet van je koffie en deel je Monx moment met #monxcoffee

Extra informatie
Gewicht 250 g
Afmetingen 8 × 11 × 18 cm
Teamleader id

4423965

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.