49,00 54,95

Chemex

De Chemex coffeemaker is geschikt voor het zetten van 3 tot 8 koppen koffie, afhankelijk van het model.
Het is hèt merk voor slow coffee makers. Het merk is in 1941 ontwikkeld door een Duitse chemicus, dr. Peter Schlumbohm. Dat is aan de vorm ook te zien: het ontwerp heeft veel weg van een ‘karaf’ die in de chemie vaak gebruikt wordt. In 1944 werd dit ontwerp al tot een van de mooiste designs uit de geschiedenis gekozen en heeft het een plek gekregen in het Museum of Modern Art (Moma) in New York.

Geniet van je koffie en deel je Monx moment via #monxcoffee

Wissen

Artikelnummer N/B Categorie

Beschrijving

Chemex

Instructies

Plooi en plaats de speciale papieren filter in de Chemex en spoel hem uit met heet water om de papiersmaak te verwijderen. Giet het spoelwater weg en doe vervolgens de gewenste hoeveelheid medium grof gemalen koffie in de filter, waar je een beetje heet water over laat vloeien om 30 sec. te ‘bloomen’. Om de koffie voldoende te vermengen, giet je een tweede keer al draaiend met de schenkkan water in de filter, maximum tot aan de hals. Het overige water wordt daarna in delen aan het mengsel toegevoegd, zodat de koffie gelijkmatig kan trekken. Als alles is uitgelekt, verwijder je de filter met koffiegruis en wals je de koffie met een licht draaiende beweging zodat alle smaken zich goed vermengen. Smakelijk!

De aanbevolen dosis begint met 6g koffie per 100ml water van 94°C. Daarna pas je de hoeveelheden en temperatuur aan naar eigen smaak. Lees hier meer over de invloed van de maalgraad op de smaak.
We raden het gebruik van licht gebrande koffie aan om de meest complexe smaken in je tas te krijgen. Dit slowcoffee pakket is een ideale start.

Geniet van je koffie en deel je Monx moment met #monxcoffee

Extra informatie
model

3 CUP, 6 CUP, 8 CUP

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chemex” te beoordelen

Demodag Jura
Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.