9,50 33,00

Colombia Finca Arenosa

Iedereen weet dat Colombia kwaliteitskoffie produceert. De meeste koffiesoorten uit Colombia zijn echter een mix van de koffie van veel verschillende boeren. Maar wanneer we de koffie van Luz Estela proeven, proeven we iets dat veel specifieker is dan een land of zelfs een regio. We proeven het harde werk, de toewijding en de trots van de familieboerderij, 1 hectare groot, 2000 meter hoog in de bergen. Zachte maar complexe smaken van rozijnen, bruine suiker en sterfruit: een feest voor elke koffieliefhebber.

We zijn verheugd om zo’n karakteristieke Colombiaanse koffie aan te kunnen bieden!

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie Tag

Beschrijving

Colombia Finca Arenosa

Producente Luz Estela Manco Higuita verbouwt Caturra op haar boerderij, Finca La Arenosa. Gelegen in Giraldo, Antioquia, creëert de hoge ligging van 1.957 meter boven de zeespiegel de ideale omstandigheden voor de teelt van deze zoete koffiebonen.

Koffie maakt al zo lang als zij zich kan herinneren een wezenlijk deel uit van het leven van Luz Estela. Ze herinnert zich nog dat ze als kind, na het afmaken van haar schoolwerk, gedroogde ‘hoornschillen’ – die rond de groene bonen zitten – uitzocht, om die in het weekend in de stad te verkopen. Vandaag de dag is ze gemotiveerd om zich te richten op kwaliteit en op het produceren van speciale microlots. Ze is trots op de koffie die ze produceert en de manier waarop die haar en haar familie in leven houdt.

Luz Estela biedt werk aan 2 tot 4 arbeiders om haar te helpen met het selectief met de hand plukken van de koffiebonen. De koffiebessen worden nog op de dag van de pluk tot pulp verwerkt. Ze laat de bessen 15 uur gisten en wast ze dan in schoon water. Ze legt de hoornschillen te drogen op ‘marquesinas’, droogrekken op het dak van haar huis. Als het slecht weer is, gebruikt ze daarvoor een mechanische droger.

Colombia produceert en exporteert al sinds het begin van de 19e eeuw koffie die bekend staat om zijn volle body, heldere zuurgraad en rijke nasmaak. Het land heeft een breed scala aan klimaten en geografische omstandigheden die op hun beurt hun eigen unieke smaken in de koffie produceren. Dit betekent ook dat de oogsttijden nogal kunnen verschillen. In feite produceert Colombia tussen de verschillende regio’s bijna het hele jaar door verse oogst.

De toenemende aandacht voor specialty coffee verandert de manier waarop handelaren en boeren zaken doen. Het komt steeds vaker voor dat boeren de bonen van de hoogste kwaliteit van hun partijen opzij houden om ze afzonderlijk op de markt te brengen. Deze partijen van hogere kwaliteit worden vaak verkocht onder specifieke merknamen of met een eigen merknaam.

Extra informatie
Land

Colombia

Hoogte

1750-2000 meter

Variëteit

Caturra

Proces

Fully washed

Aroma's

Brown sugar, Raisin, Star fruit

Roast

Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…


Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.