Colombia Finca Las Brisas
De Colombia Finca Las Brisas wordt selectief en met de hand geplukt en vervolgens op de boerderij verwerkt. Deze koffiebessen worden gedurende 180 uur in zakken gefermenteerd en vervolgens te drogen gelegd.
Dit resulteert in een uitzonderlijke koffie, met zeer uitgesproken smaken en aroma’s, vooral afkomstig van het fermentatieproces. Als het net iets anders mag zijn, dan zal deze koffie je zeker bevallen!
Slechts beperkt en tijdelijk beschikbaar als medium roast, geschikt voor filter- en espressobereidingen.
Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.
Beschrijving
Colombia Finca Las Brisas
Derde generatie koffieboer, Jhon Wilmer, werkt op de boerderij van zijn ouders, Colombia Finca Las Brisas. De boerderij ligt op 1.450 meter boven zeeniveau in Acevedo in Huila. “Ik wil dat je kunt genieten van een goede kop koffie en wat is er beter dan koffie uit Acevedo, Huila?” zegt Jhon.
Jhon begon in 2015 met het produceren van specialty coffee. Hij is altijd nieuwsgierig geweest, zegt hij, en het horen over nieuwe variëteiten en processen wekte zijn interesse. In de afgelopen jaren heeft hij de juiste combinatie van variëteiten, teelt en verwerking gevonden om echt uitstekende speciale partijen te produceren. In de toekomst hoopt Jhon zijn verwerkingsinfrastructuur te verbeteren, zodat hij meer kan experimenteren en consistente resultaten met zijn verwerking kan bereiken.
De koffiebessen worden selectief en met de hand geplukt en vervolgens op de boerderij verwerkt. De koffiebessen worden gedurende 180 uur in zakken gefermenteerd en vervolgens te drogen gelegd. Het perkament – het vliesje rond de koffieboon – wordt gedroogd tot een vochtigheidsgraad van 30% en vervolgens afgewerkt in droogsilo’s, waar het nog eens 3 dagen droogt.
Colombia produceert en exporteert al sinds het begin van de 19e eeuw koffie die bekend staat om zijn volle body, heldere zuurtegraad en rijke nasmaak. Colombia heeft een breed scala aan klimaten en geografische omstandigheden die op hun beurt hun eigen unieke smaken in de koffie produceren. Dit betekent ook dat de oogsttijden nogal kunnen verschillen. In feite produceert Colombia in al zijn verschillende regio’s bijna het hele jaar door verse oogst.
De toenemende aandacht voor de specialty koffie verandert de manier waarop handelaren en boeren zaken doen. Het komt steeds vaker voor dat boeren hun bonen van de hoogste kwaliteit van hun partijen afzonderen, om ze afzonderlijk op de markt te brengen. Deze partijen van hogere kwaliteit worden vaak verkocht onder specifieke merknamen of met een eigen merknaam.
Extra informatie
Land | Colombia |
---|---|
Hoogte | 1250-1500 meter |
Variëteit | Castillo |
Proces | Natural |
Aroma's | Cherry, Pineapple, Toffee |
Roast | Medium roast |
Gewicht | 250g, 1000g |
Inhoud | Bonen, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press |
Heerlijk anders!