10,80 37,50

Costa Rica Hacienda Sonora

De Costa Rica Hacienda Sonora wordt geteeld op 1200 meter hoogte, in een omgeving die wordt omringd door exotische bomen en andere vegetatie. Een belangrijke voorwaarde voor kwaliteit!

Deze koffie is een “natural”, waarbij de koffiebessen gedroogd worden in de zon. Dit vergt meer werk dan de traditionele volledig “gewassen” methode. En dat wordt helemaal duidelijk als je het resultaat in je kopje proeft. Je krijgt een uitgesproken zoetheid voorgeschoteld, vergezeld van cacao aroma’s en aangename fruittonen.

Slechts beperkt en tijdelijk beschikbaar.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie Tag

Beschrijving

Costa Rica Hacienda Sonora

Hacienda Sonora is gelegen in de Centrale Vallei van Costa Rica, aan de voet van de wereldberoemde Poas Vulkaan. De oppervlakte van de boerderij bedraagt ongeveer 100 hectare, die bestaat uit 55 hectare schaduwrijke koffie, 35 hectare wild bosreservaat, en 10 hectare suikerriet. De gemiddelde hoogte is 1.200 m boven de zeespiegel. De koffie groeit in een omgeving die wordt omringd door exotische bomen en andere vegetatie, wat een uitstekende voorwaarde is voor kwaliteit, en tevens de chemie van de toch al rijke vulkanische bodem verbetert. Dankzij het gevarieerde ecosysteem van de boerderij, zoeken veel verschillende soorten vogels en dieren hier hun toevlucht.

De micro- koffieboerderij is gebouwd in het hart van Hacienda Sonora naast een traditionele 150 jaar oude suikerrietmolen die intact is gebleven. Al de machines in de boerderij zijn zo afgesteld dat ze zo efficiënt mogelijk werken, gebruik makend van de energie die op de boerderij wordt opgewekt.

Een belangrijk voordeel is dat er grote hoeveelheden water bespaard worden door de “honey processing” en “natural processing” methodes te hanteren. Dit bespaart meer dan 5 liter water per kilogram koffie. Natuurlijk verwerkte koffie heeft zelfs geen water nodig.

Hacienda Sonora levert koffie van hoge kwaliteit, geoogst in micro-loten. Hun doel is het bereiken van de beste kwaliteit voor de verschillende variëteiten, met behoud van een perfecte harmonie met de natuur en het personeel. Hun doel is om plezier te hebben, geweldige mensen uit verschillende delen van de wereld te ontmoeten, een positieve invloed te hebben op het milieu en op de mensen die het bedrijf omringen, en dit alles terwijl er uitstekende koffie geproduceerd wordt.

Extra informatie
Land

Costa Rica

Hoogte

1000-1250 meter

Variëteit

Caturra

Proces

Natural

Aroma's

Brown sugar, Grapefruit, Red Apple

Roast

Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…


Gewijzigde openingsuren tijdens de feestdagen.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.