10,50 36,00

Ethiopië Bashasha

Deze koffie uit Ethiopië – Bashasha komt van Biya Faris’ boerderij die zich op 2000m hoogte bevindt. Als boer koos Biya in 2017 voor specialty koffie en direct trade om duurzaam te groeien met kwaliteit als vaste waarde. Zijn koffies worden in de zon gedroogd waardoor zoete smaken en een dik mondgevoel primeren. In deze medium roast proef je bosvruchten, pruimen en een vleugje jasmijn met een erg dik mondgevoel. Deze roast komt tot zijn recht in alle zetwijzes en laten je lang nagenieten van een aangename smaak.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie

Beschrijving

Ethiopië Bashasha

Biya’s boerderij is klein, maar naar Ethiopische maatstaven nog relatief groot. Op zijn 10,3 hectare staan een aantal koffievariëteiten, die hij zorgvuldig verzorgt. De koffiebessen worden met de hand geplukt en op 18 droogbedden gedroogd op de boerderij. Tijdens de oogst heeft Biya 16 mensen in dienst om te plukken en 6 mensen om de droogbedden te onderhouden. Ze draaien de bonen tijdens het droogproces en verwijderen onrijpe, overrijpe of beschadigde bonen. Het drogen duurt gemiddeld 15 tot 20 dagen.
Door te werken met direct trade heeft Biya toegang tot training in het telen en verwerken van koffiebonen van hogere kwaliteit, genereert hij meer inkomsten en garanderen wij de volledige traceerbaarheid tot op de boerderij.

Naast de koffieteelt houdt Biya koeien en honingbijen voor extra inkomsten..

Extra informatie
Land

Ethiopië

Hoogte

2000 – 2250 meter, 1750-2000 meter

Variëteit

Heirloom varieties

Proces

Natural

Aroma's

bosvruchten, Pruim, Citrus, Jasmijn

Roast

Light roast, Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…


Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.