Ethiopië Yirgacheffe
In deze organisch gecertificeerde bonen uit de bakermat van koffie ontdek je de typische citrusachtige en zoete smaken die je verwacht van een koffie uit Yirgacheffe. Met zijn uitgesproken karakter is deze soort een uitblinker voor de liefhebbers van Afrikaanse koffie. In de lichte filterbranding of light roast staan de bergamot en bloemige smaken vooraan.
Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.
Beschrijving
Ethiopië Yirgacheffe
Honderden boeren uit de streek van Yirgacheffe laten hun hand geplukte specialty koffiebessen verwerken door het plaatselijke ‘washing station’ van Ethiopië Chelbessa Woreda. Zij zien erop toe dat enkel de rijpste bessen toegelaten worden om te ontpulpen. Vervolgens worden de koffiebonen minstens 48u ondergedompeld in water om te fermenteren en daarna gescheiden volgens dichtheid G1 en G2. Wij gebruiken Grade 1, de meest harde soort.
Tenslotte wordt alles nogmaals gewassen en twee weken gedroogd in de schaduw op verhoogde bedden. Gedurende deze periode wordt de koffie meerdere malen per dag gedraaid en verwijderen ze handmatig de verkleurde en beschadigde bonen.
Sinds enkele jaren mogen de boeren uit Ethiopië hun koffiebonen rechtstreeks verkopen aan handelaars (Direct Trade). Hierdoor hebben wij de kans om de volledige weg naar oorsprong te volgen en op een duurzame manier afspraken te maken met lokale handelaars.
Extra informatie
Land | Ethiopië |
---|---|
Hoogte | 1750-2000 meter |
Variëteit | Heirloom Grade 1 |
Proces | Washed |
Aroma's | Mandarijn, Citrus, Jasmijn |
Roast | Light roast |
Gewicht | 250g, 1000g |
Inhoud | Bonen, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.