Ethiopia Yirgacheffe
 10,50 36,00

Ethiopië Yirgacheffe

In deze organisch gecertificeerde bonen uit de bakermat van koffie ontdek je de typische citrusachtige en zoete smaken die je verwacht van een koffie uit Yirgacheffe. Met zijn uitgesproken karakter is deze soort een uitblinker voor de liefhebbers van Afrikaanse koffie. In de lichte filterbranding staan de bergamot en bloemige smaken vooraan.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie

Beschrijving

Ethiopië Yirgacheffe

Honderden boeren uit de streek van Yirgacheffe laten hun hand geplukte specialty koffiebessen verwerken door het plaatselijke ‘washing station’ van Ethiopië Chelbessa Woreda. Zij zien erop toe dat enkel de rijpste bessen toegelaten worden om te ontpulpen. Vervolgens worden de koffiebonen minstens 48u ondergedompeld in water om te fermenteren en daarna gescheiden volgens dichtheid G1 en G2. Wij gebruiken Grade 1, de meest harde soort.
Tenslotte wordt alles nogmaals gewassen en twee weken gedroogd in de schaduw op verhoogde bedden. Gedurende deze periode wordt de koffie meerdere malen per dag gedraaid en verwijderen ze handmatig de verkleurde en beschadigde bonen.
Sinds enkele jaren mogen de boeren uit Ethiopië hun koffiebonen rechtstreeks verkopen aan handelaars (Direct Trade). Hierdoor hebben wij de kans om de volledige weg naar oorsprong te volgen en op een duurzame manier afspraken te maken met lokale handelaars.

Extra informatie
Land

Ethiopië

Hoogte

1750-2000 meter

Variëteit

Heirloom Grade 1

Proces

Washed

Aroma's

Mandarijn, Citrus, Jasmijn

Roast

Light roast (aanbevolen voor filter)

Gewicht

1000g, 250g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Andere suggesties…


Privacy Preference Center