8,30 27,00

Grinta Blend

Denk jij ook aan de klassiekers bij het zien of horen van het woord “Grinta”? Aan een gure wind, bakken regen, loodzware kasseistroken en coureurs die op karakter naar de streep rijden? Deze eigenzinnige koffie vult het plaatje perfect aan.

Wat donkerder gebrand, iets meer caffeine, intens van smaak en 100% specialty Arabica bonen. Een energy boost for Flandriens (en natuurlijk voor iedereen die van een intense koffiesmaak houdt).

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer N/B Categorie

Beschrijving

Grinta Blend

De Grinta van een Flandrien…. een wielrenner die een wielerwedstrijd hard maakt door voortdurend te kiezen voor de aanval en te blijven rijden totdat hij oververmoeid de streep bereikt. De term is ontstaan tijdens de Vlaamse wielerkoersen van het interbellum toen de wielrenners een voortdurend gevecht moesten leveren tegen de slecht aangelegde kasseien van de Vlaamse wegen. Sindsdien is de betekenis van de term aan verandering onderhevig.

Het beeld van de typische Vlaamse renner uit de wielergeschiedenis, die met reservebanden om de nek, met modder in het gelaat en met een gezicht dat boekdelen spreekt de streep over zwalpt, staat in Vlaanderen bekend als het beeld van de flandrien. Er wordt gezegd dat Kortrijkzaan Briek Schotte de laatste telg in het flandriengeslacht was.

Tegenwoordig wordt een renner die goed presteert in de Vlaamse wielerklassiekers zoals De ronde van Vlaanderen en Parijs- Roubaix, beschouwd als een flandrien. Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Fabian Cancellara en Yves Lampaert zijn enkele voorbeelden.

Bron: Wikipedia

Extra informatie
Land

Brazilië

Hoogte

1000-1250 meter, 1250-1500 meter

Proces

Natural, Sun dried

Aroma's

Caramel, Romig

Roast

Dark roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Grinta Blend” te beoordelen

Andere suggesties…


Demodag Jura
Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.