Guatemala Huehuetenango
Deze single origin koffie, afkomstig van de plantage van Victor Hugo uit San Pedro Necta, gaat van start met een subtiele aciditeit van groene appel, gevolgd door een milde body, met smaken van melkchocolade en hazelnoot.
Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.
Beschrijving
Guatemala Huehuetenango
Op Victor Hugo’s boerderij van bijna 100 hectare worden voornamelijk de Caturra en Catuaï variëteiten verwerkt voor de Guatemala Huehuetenango. De plantage bevindt zich op een hoogte van 1300 tot 1600 meter, dicht bij de grens met Mexico. De lat voor de plukkers wordt hoog gelegd omdat de kwaliteit van de oogst op de eerste plaats komt. Iedere mand wordt geïnspecteerd en mag enkel door naar verwerking als er geen onrijpe of rotte bessen meer te zien zijn. Manden die niet goed zijn worden samen met de plukker teruggestuurd om de onzuiverheden er eerst uit te sorteren.
De koffiebessen worden na de pluk met moderne machines op een ecologische manier gewassen waardoor het waterverbruik beperkt wordt tot 5% ten opzicht van de traditionele methode. De omgang met de plukkers en de kwaliteitseisen van de onderneming toont aan dat het hele proces in functie van ‘specialty koffie’ staat. Voor Monx een fijne partner waarvan we reeds meerdere oogsten verwerkten tot deze heerlijke koffie.
Extra informatie
Land | Guatemala |
---|---|
Hoogte | 1250-1500 meter, 1500-1750 meter |
Variëteit | Catuai, Caturra |
Proces | Washed |
Aroma's | Groene appel, Hazelnoot, Melkchocolade |
Roast | Light roast, Medium roast |
Gewicht | 250g, 1000g |
Inhoud | Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.