9,20 31,00

Guatemala Huehuetenango

Deze single origin koffie, afkomstig van de plantage van Victor Hugo uit San Pedro Necta, gaat van start met een subtiele aciditeit van groene appel, gevolgd door een milde body, met smaken van melkchocolade en hazelnoot.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer N/B Categorie

Beschrijving

Guatemala Huehuetenango

Op Victor Hugo’s boerderij van bijna 100 hectare worden voornamelijk de Caturra en Catuaï variëteiten verwerkt voor de Guatemala Huehuetenango. De plantage bevindt zich op een hoogte van 1300 tot 1600 meter, dicht bij de grens met Mexico. De lat voor de plukkers wordt hoog gelegd omdat de kwaliteit van de oogst op de eerste plaats komt. Iedere mand wordt geïnspecteerd en mag enkel door naar verwerking als er geen onrijpe of rotte bessen meer te zien zijn. Manden die niet goed zijn worden samen met de plukker teruggestuurd om de onzuiverheden er eerst uit te sorteren.

De koffiebessen worden na de pluk met moderne machines op een ecologische manier gewassen waardoor het waterverbruik beperkt wordt tot 5% ten opzicht van de traditionele methode. De omgang met de plukkers en de kwaliteitseisen van de onderneming toont aan dat het hele proces in functie van ‘specialty koffie’ staat. Voor Monx een fijne partner waarvan we reeds meerdere oogsten verwerkten tot deze heerlijke koffie.

Extra informatie
Land

Guatemala

Hoogte

1250-1500 meter, 1500-1750 meter

Variëteit

Catuai, Caturra

Proces

Washed

Aroma's

Groene appel, Hazelnoot, Melkchocolade

Roast

Light roast, Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Guatemala Huehuetenango” te beoordelen

Demodag Jura
Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.