5,50

Honduras Marcala – 10 capsules

We hebben lang gezocht naar een manier om onze specialty koffie beschikbaar te krijgen in de gekende capsules, zonder in te boeten aan smaak, aroma en kwaliteit. Ons geduld werd beloond. De Honduras Marcala – één van onze meest populaire koffies – is nu ook beschikbaar in recycleerbare aluminium Nespresso® capsules. Verpakt in kleine hoeveelheden, onder een beschermde atmosfeer, zodat je steeds kan genieten van een verse cup.

In deze biologisch geteelde koffie uit het hooggebergte van Honduras ontdek je zachte en zoete toetsen van honing en van donkere chocolade als afsluiter. Met zijn zachte en milde body zonder enige bitters is deze koffie een topper die iedereen kan bekoren.

 

Uitverkocht


Artikelnummer 5430002414829 Categorie Tag

Beschrijving

Honduras Marcala

De Honduras Marcala koffiebonen worden aangekocht bij Raos, een coöperatieve met producenten die zorgvuldig werden uitgekozen op basis van kwaliteit, stabiele opbrengst, organisch bodembeheer en resistentie tegen ziektes. Het hele proces gebeurt in eigen beheer van de coöperatieve. Gaande van het kweken van de kleine plantjes en de verzorging ervan tot de kwaliteitscontrole van de geplukte oogst. Op die manier kunnen we alles volgen van plant tot tas.

De rechtstreekse band die we hebben opgebouwd met de ondersteuners van deze coöperatieve, Machteld en haar Hondurese man Cayetano, staat volledig in het teken van biologische teelt, duurzaamheid en welbevinden van de lokale handel. Zij leveren hun groene koffiebonen persoonlijk aan ons af.

Door ‘Direct Trade’ zijn we met Monx verzekerd dat de boeren én boerinnen een eerlijke prijs krijgen voor hun specialty koffie, ondersteunen we de lokale gezondheidszorg, bouwen we mee aan nieuwe schoolinfrastructuur en stimuleren we duurzame ecologische landbouw waar kwaliteit boven prijs staat. Als hoogtepunt vloeit er ook nog een mooi verhaal met smaak in je tas.

Extra informatie
Land

Honduras

Hoogte

1500-1750 meter

Variëteit

Bourbon, Catuai

Proces

Washed

Aroma's

Chocolade, Honing, Perzik

Roast

Medium roast

Gewicht

10 x 5,2g

Inhoud

10 capsules

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honduras Marcala – 10 capsules” te beoordelen

Demodag Jura
Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.