Kenya Karani

Een ware smaaksensatie in je tas! In de Kenya Karani ontdek je een frisse aciditeit en een aangename zoetheid van bessen. De koffie is goed in balans, met zoete tonen van zwarte bessen, citrusvruchten en zwarte thee met een rozenbottel afdronk.

Slechts beperkt en tijdelijk beschikbaar als light roast (minder geschikt voor espresso bereidingen).

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Dit product is momenteel niet op voorraad.


Artikelnummer N/B Categorie Tag

Beschrijving

Kenya Karani

De Kenya Karani fabriek werd in 1998 gebouwd. De fabriek wordt beheerd door Kabare Cooperative Society en bedient de meer dan 600 kleine boeren die koffiebessen leveren aan het station. De besneeuwde toppen van de Mt. Kenya zijn zichtbaar vanaf de fabriek en vanaf veel van de omliggende boerderijen, wat een prachtig vergezicht oplevert. De werknemers van de Karani fabriek selecteren en verwerken alleen dichte, rijpe koffiebessen. De resulterende koffie is een uitstekend voorbeeld van Kenia’s uitstekende Fully washed productie. De koffie is zoet en bloemig met toetsen van zwarte thee en citrus.

Kleine boeren verbouwen koffie op de rijke vulkanische en zanderige grond van de regio. Het gebied is goed geïrrigeerd en groen. De meeste boerderijen zijn uiterst klein – gemiddeld slechts zo’n 20 bomen – en zorgen voor een cash inkomen voor de families. De boeren plukken rijpe koffiebessen met de hand en leveren ze dezelfde dag nog aan de fabriek. Bij ontvangst worden de koffiebessen zorgvuldig gesorteerd. Op het sorteren wordt toegezien door de bediende, die ervoor zorgt dat alleen rijpe, onbeschadigde koffiebessen worden ontvangen.

Eenmaal gesorteerd, wordt de koffiebes verpulverd op de schijfpulpmachine en vervolgens gesorteerd op dichtheid. De gepulpte bessen worden gedurende 16 tot 24 uur droog gefermenteerd. Vakkundig personeel houdt toezicht op het fermenteren en controleert regelmatig of het fermenteren op het juiste moment wordt stopgezet. Na de fermentatie wordt de koffiebes door de was- en sorteerkanalen geleid.

De koffiebonen worden op verhoogde droogbedden gelegd. Het personeel sorteert de bonen om alle ondeugdelijke resten te verwijderen en draait de bonen voortdurend om een gelijkmatige droging te bevorderen. Het drogen neemt gewoonlijk 1 tot 3 weken in beslag.

Hoewel de koffieteelt in Kenia relatief laat op gang kwam, heeft de sector een indrukwekkende reputatie verworven en weten te handhaven. Sinds het begin van de productie staat Keniaanse koffie bekend om zijn hoge kwaliteit, zorgvuldige bereiding en voortreffelijke smaken.

Vandaag de dag zijn meer dan 600.000 kleine boeren met minder dan 5 hectare landbouwgrond verantwoordelijk voor 99% van de Keniaanse koffieteelt. Hun boerderijen beslaan meer dan 75% van de totale koffielandbouwgrond en produceren bijna 70% van de koffie van het land. Deze boeren zijn georganiseerd in honderden boerencoöperaties, die allemaal ten minste één fabriek exploiteren. De rest van de jaarlijkse productie wordt verbouwd en verwerkt door kleine, middelgrote en grote plantages. De meeste van de grotere plantages hebben hun eigen wasinstallaties.

De meeste Keniaanse koffies worden volledig gewassen en gedroogd op verhoogde bedden. Het land handhaaft nog steeds zijn reputatie van hoge kwaliteit en aandacht voor detail in de vele wasstations.

Extra informatie
Land

Kenia

Hoogte

1750-2000 meter

Variëteit

SL34, SL28

Proces

Fully washed

Aroma's

zwarte thee, Citrus

Roast

Light roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kenya Karani” te beoordelen

Andere suggesties…


Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.