Ethiopië Koke Shalaye
Ethiopië is beroemd als de geboorteplaats van koffie en is vandaag de dag nog steeds een lieveling van koffiespecialiteiten vanwege de ongelooflijke verscheidenheid aan smaken.
Deze “natural” van het Koke Shalaye washing station beschikt over een complexe zoetheid, geurige bloemen- en fruitaroma’s waar we zo van houden bij Afrikaanse naturals.
Koke Shalaye is beschikbaar als medium roast en als light roast. De medium roast leent zich tot alle bereidingen. In de light roast worden de fruitige en zurige smaken meer benadrukt, die beter tot hun recht komen in filterbereidingen. Je kan de gewenste roast hieronder kiezen.
Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.
Beschrijving
Ethiopië Koke Shalaye
Ethiopië is beroemd als de geboorteplaats van koffie en is vandaag de dag nog steeds een lieveling van koffiespecialiteiten vanwege de ongelooflijke verscheidenheid aan smaken.
Deze partij is afkomstig van de Koke Shalaye wasplaats in de Yirgacheffe koffieregio Gediyo, op 7 km van Yirgacheffe stad. De wasplaats ligt op 1.972 m hoogte en wordt omringd door de Fetay rivier. De bessen worden verzameld bij verschillende boeren. De boeren in deze regio verbouwen gewoonlijk Jarc-variëteiten op kleine percelen rond hun huis. De wasplaats telt 300 Afrikaanse bedden.
De wasplaats betaalt meer dan de marktprijs voor een kilo rode bessen, en de boeren die rode bessen van goede kwaliteit brengen, krijgen een financiële stimulans, zodat de algemene kwaliteit hoger is dan gemiddeld. De koffie wordt selectief met de hand geplukt alvorens te worden geleverd aan de inzamelpunten van de molen, meestal binnen een straal van 5 km van de huizen van de producenten. Bij levering worden overrijpe, onrijpe of beschadigde bonen zorgvuldig gescheiden voordat ze met andere partijen worden samengevoegd.
Na het sorteren worden de bessen in de zon gedroogd tot een vochtigheidsgraad van 11% voordat ze worden klaargemaakt voor de export.
Deze “natural” van het Koke Shalaye washing station beschikt over een complexe zoetheid, geurige bloemen- en fruitaroma’s waar we zo van houden bij Afrikaanse naturals.
Extra informatie
Land | Ethiopië |
---|---|
Hoogte | 1500-1750 meter, 1750-2000 meter |
Variëteit | JARC varieties |
Proces | Natural |
Aroma's | Chocolade, Floral, Strawberry |
Roast | Light roast, Medium roast |
Gewicht | 250g, 1000g |
Inhoud | Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.