10,00 35,00

Nicaragua El Porvenir

Onze eerste koffie uit Nicaragua… en het is meteen een voltreffer.

Nicolas & Angela maken deel uit van een coöperatie van meer dan 50 families die in de bergen van noordwest Nicaragua wonen. De coöperatie is opgericht door 43 families die samen een manier wilden vinden om biologische, in de schaduw verbouwde kwaliteitskoffie te verbouwen die ze rechtstreeks aan branderijen konden verkopen. De coöperatie probeert geen gebruik te maken van tussenpersonen om zo een maximale winst te maken die ze onder de families kunnen verdelen.

Subtiele aroma’s van jasmijn, blauwe druiven en kersen is je tas. Genieten dus…

Slechts beperkt en tijdelijk beschikbaar als medium roast, geschikt voor espresso- en filterbereidingen.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer N/B Categorie Tag

Beschrijving

Nicaragua El Porvenir

Nicaragua El Porvenir is een boerderij die wordt gerund door een coöperatie van meer dan 50 families die in de bergen van noordwest Nicaragua wonen. De coöperatie is opgericht door 43 families die samen een manier wilden vinden om biologische, in de schaduw verbouwde kwaliteitskoffie te verbouwen die ze rechtstreeks aan branderijen konden verkopen. De coöperatie probeert geen gebruik te maken van tussenpersonen om zo een maximale winst te maken die ze onder de families kunnen verdelen.

Het is niet gemakkelijk om in Nicaragua van of naar een koffieboerderij te gaan, waardoor je veel respect krijgt voor het kopje koffie dat je drinkt en voor de boeren die de bonen telen. Koffie groeit graag op grotere hoogten, dus veel koffieboerderijen liggen in de bergen, die meestal alleen bereikbaar zijn via een rotsachtige, onverharde weg. Alle families van El Porvenir wonen op de boerderij en elke dollar die ze verdienen met de verkoop van hun koffie gaat naar de verbetering van de levensstandaard van de gezinnen als geheel. Alle voedselaankopen, verbeteringen aan het huis en de ontwikkeling van de boerderij worden door de hele groep gedaan en zijn bedoeld om iedereen ten goede te komen. Iedereen profiteert en op zijn beurt helpt iedereen in het landbouwproces.

De koffie zelf wordt in de schaduw verbouwd, wat leidt tot een werkelijk uniek concept van een “boerderij”. El Porvenir is een natuurlijke boerderij, wat betekent dat ze niet alle bomen hebben geplant die schaduw geven aan de koffie; de koffie is gewoon geplant tussen de bomen die van nature voorkomen in de bergen waar ze wonen. De koffie wordt omringd door avocadobomen, bananenbomen, cacaobomen en andere bomen die op natuurlijke wijze groeien en niet worden beïnvloed door de landbouwpraktijken van El Porvenir.

De koffie wordt vervolgens voor 100% verwerkt op het landgoed van El Porvenir; de koffiebonen worden gescheiden van de bes en pulp, gewassen, en gesorteerd op grootte. Daarna worden de bonen naar een grote patio gebracht waar ze in de zon worden gedroogd. Als de bonen droog zijn, worden ze nog verder gesorteerd door de moeders en jonge vrouwen van de boerderij, en als de voorzitter van de coöperatie zegt dat alles in orde is, worden de bonen in zakken gedaan en met de tractor van de boerderij twee uur lang over een rotsig bergpad naar beneden gereden en rechtstreeks in een container geladen om te verschepen.

Extra informatie
Land

Nicaragua

Hoogte

1250-1500 meter

Variëteit

Red Catuai

Proces

Washed

Aroma's

Cherry, Grape, Jasmin

Roast

Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nicaragua El Porvenir” te beoordelen

Demodag Jura
Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.