10,00 34,50

Rwanda Rubavu

In deze Rwanda Rubavu uit de Westelijke Provincie aan het Kivu meer, ontdek je in de filterbranding zoete toetsen van rode appel, abrikoos en zwarte thee. Zijn milde body en zoete afdronk maken van de Rwanda Rubavu een ideale ‘slow brew’ partner en is geschikt voor alle filterbereidingen.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie

Beschrijving

Rwanda Rubavu

De klimatologische omstandigheden en vulkanische ondergrond in Rwanda zijn van groot belang bij de karaktervolle specialty koffies die hier hun oorsprong vinden. Naar schatting zijn er in Rwanda een half miljoen koffieboeren die gemiddeld niet meer dan een hectare grond bewerken. Door zich te verenigen in coöperatieven en samen te werken met plaatselijke washing stations krijgen ze de nodige opleidingen om nog meer in te zetten op specialty koffie en duurzaam ondernemen. Met deze transparante samenwerking ondersteunen wij graag hun lokale strategie zodat iedere schakel in het productieproces eerlijk verloond wordt naar de kwaliteit die ze verwerken.

Rubavu is gelegen aan het Kivu meer in het Westen van Rwanda. Boeren uit die streek verenigen hun koffies in een van de 19 Rwacof washing stations van Rwanda. Rwacof zet in op opleiding en duurzame ontwikkeling door onderwijs aan te bieden aan boeren.

De bessen worden allemaal met de hand geplukt, gewassen en een tweetal weken in de zon gedroogd op verhoogde bedden. Tijdens het droogproces blijven ze defecten uit de koffie pikken met oog op de beste kwaliteit en de hoogst mogelijke cuppingscore.

De huidige Rwanda Rubavu heeft een score van +87 punten!

Extra informatie
Land

Rwanda

Hoogte

1750-2000 meter

Variëteit

Red Bourbon

Proces

Sun dried, Washed

Aroma's

abricoos, peer, rode appel, zwarte thee

Roast

Light roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Gewijzigde openingsuren tijdens de feestdagen.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.