8,68 30,19

We zijn blij om jullie deze nieuwkomer uit Rwanda te presenteren. Specialty koffie op z’n best! De zoete fruitsmaken met frisse citrustoon versterkt naarmate je koffie warmte verliest.
Het smakenpallet van deze exclusieve roast komt het best tot zijn recht bij filterbereidingen. Deze Rwanda Simbi is daarom een absolute aanrader voor slow coffee liefhebbers!

Laat je verrassen door aroma’s van citrus, kersen en nectarines.

Geniet van je koffie en deel je moment met #monxcoffee

Wissen

Categorie Tag

Beschrijving

Rwanda Simbi

Simbi is het wasstation van Abdul Rudahunga, die door zijn grootmoeder werd geïnspireerd om in de koffiesector te komen. Zij was ook een “coffee farmer” en een van de weinige landelijke Rwandezen die koffie roosterden en genoten van haar eigen koffie als onderdeel van haar dagelijkse routine. Het Simbi wasstation bevindt zich in het district Huye en werd pas in 2013 opgericht. In Simbi’s eerste productiejaar werd een koffiestaal ingezonden voor de “Cup of Excellence” wedstrijd en behaalde direct een 9de plaats, een ongelooflijke prestatie als nieuwkomer. Ze hebben zich sindsdien gericht op het handhaven van de kwaliteit en het verhogen van de productie. Deze Rwanda Simbi is een absolute aanrader voor slow coffee liefhebbers! Het smakenpallet van deze exclusieve specialty koffie komt het best tot zijn recht bij filterbereidingen.

Laat je verrassen door aroma’s van citrus, kersen en nectarines.

Geniet van je koffie en deel je moment met #monxcoffee

 

Extra informatie
Continent

Afrika

Land

Rwanda

Hoogte

1750-2000 meter

Variëteit

Red Bourbon

Proces

Sun dried, Washed

Aroma's

Citrus, Nectarine, Red Cherries

Smaak

Citrus

Zetwijze

Filter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Privacy Preference Center