11,50 39,00

Sumatra Kerinci

Een ware smaaksensatie uit Sumatra, Indonesië! Deze arabica koffie wordt geteeld op de flanken van de Kerinci vulkaan en zal je weten te verrassen met een stevige body, dikke crèma en aangename zoete en kruidige toetsen.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer Niet beschikbaar Categorie Tag

Beschrijving

Sumatra Kerinci

De 320 leden van de Koerintji Barokah Bersama Coöperatie wonen en werken op een plateau aan de voet van de berg Kerinci op het eiland Sumatra. De Kerinci berg is een van de vele vulkanen in de Pacific Ring of Fire, een 40.000 km lange hoefijzervormige reeks van 452 vulkanen die deel uitmaken van een bijna constante dans van uitbarstingen en plaatbewegingen. De historische uitbarstingen van de Mount Kerinci hebben ervoor gezorgd dat het omliggende gebied weelderig en groen is dankzij de grote voorraad vruchtbare vulkanische grond.

De coöperatie wordt geleid door Triyono, die de leden leidt bij het verwerken van hun eigen koffie. Ze hebben een volledig uitgeruste branderij, met inbegrip van een cupping lab, naast de droge molen. Dit is vooral indrukwekkend als je bedenkt dat de coöperatie pas medio 2017 is opgericht!

Tijdens het oogstseizoen wordt de koffie met de hand geplukt, waarbij de arbeid meestal door de naaste familie wordt geleverd. Na het plukken wordt de koffie afgeleverd bij een UPH verzamelcentrum.

Triyono houdt toezicht op de activiteiten op en rond negen UPH stations die eigendom zijn van de coöperatie. Een UPH is een verzamelcentrum waar koffiebessen worden gekocht door de coöperatie en waar de koffie wordt verwerkt voordat deze naar de centrale molen gaat. In wezen functioneert een UPH als een klein wasstation.

Indonesië staat bekend om zijn unieke ‘Wet Hulled’-proces (Giling Basah). Tryiono en zijn team breiden de Indonesische tradities op het gebied van koffieverwerking uit.

Bij deze Natural koffie worden de koffiebessen streng gesorteerd voordat ze op verhoogde bedden te drogen worden gelegd. De bedden bevinden zich in koepels, zodat de koffie beschermd is tegen regen of fel zonlicht. Hier wordt de koffie opnieuw gesorteerd en regelmatig gekeerd om een gelijkmatige droging te garanderen.

Extra informatie
Land

Indonesië

Hoogte

1500-1750 meter

Proces

Natural

Aroma's

Honing, Kruidig, nougat, Pruim, Kers

Roast

Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Variëteit

Andung Sari, Sigarar Utang

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…


Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.