Monx roasters

Monx is de koffiebranderij die enkele jaren geleden werd opgericht door Jan en Wilfried. De twee vonden elkaar in de liefde voor kwalitatieve koffie en lokale, eerlijke productie. Het verhaal van de oorsprong van de koffiebonen en de manier waarop ermee wordt omgegaan, maakt bij hen echt het verschil.

Het lokaal gebrek aan goed gebrande arabica koffie van uitzonderlijke kwaliteit deed hen besluiten om zelf van een micro-branderij hun core business te maken. Hun focus ligt steeds op het verhaal van oorsprong waar mens, smaak en kwaliteit centraal staan.

portret Monx
hedendaagse koffie

Probat 12kg roaster

We branden onze koffiebonen in kleine batches op lage temperatuur om de beste smaken uit de koffie naar boven te halen. We combineren de artisanale en zintuiglijke manier van het branden met hedendaagse technologie zodat we de smaken steeds kunnen reproduceren.

het verhaal

van boer tot tas

We kopen onze bonen zo veel mogelijk rechtstreeks bij de boeren om een korte keten te vrijwaren. Op die manier belonen we hen voor het harde werk en zijn wij zeker van de beste kwaliteit. We zetten ze graag centraal in het verhaal omdat we samen met hen het gewenste resultaat tot in jullie huiskamer, werkplek of bar kunnen krijgen.

de smaak

kwaliteit primeert

We focussen ons op specialty koffies om er zeker van te zijn dat enkel de rijpe en smaakvolste koffiebessen verwerkt worden tot koffiebonen. Iedere nieuwe variëteit wordt geanalyseerd, gebrand, geproefd en bijgesteld tot we het ideale brandprofiel gevonden hebben. Door wereldwijd in verschillende regio's aan te kopen, hebben we naast onze vaste blends ook gevarieerde en seizoensgebonden smaken in ons gamma. Voor iedere koffieliefhebber wat wils...