OVER ONS

Team en missie

OVER ONS

Missie en team

Toen Jan en Wilfried in 2016 een boon kregen voor goede koffie, stond het in de sterren geschreven dat ze met Monx Roasters een kwaliteitslabel zouden afleveren. Met het nauwgezet aankopen en branden van koffie wil het duo alles uit de beste bonen halen. Elk facet van het koffieproces wordt gesublimeerd met het oog op het beste eindresultaat. Dat begint bij de selectie en sortering van de koffiebessen in origine, tot het branden, het verpakken en het verdelen van de koffie. Zo maken ze met Monx een smaakvol verschil in een oubollige koffiemarkt.

Jan
Wilfried
Brend
Martijn

MISSIE

We maken exclusieve koffie toegankelijk voor iedereen.


We beloven een eerlijk product met respect voor mens en natuur om te excelleren in smaak, service en beleving van het hoogste niveau.


Bij Monx zijn we gepassioneerd over het creëren van een smaakvol leven, toegankelijk voor iedereen. We willen samen je koffiebeleving naar een hoger niveau tillen.

We zijn er trots op een eerlijk product te leveren dat op duurzame wijze wordt geproduceerd en dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.

We werken samen met boeren en leveranciers die dezelfde waarden op een transparante manier delen.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat ze niet alleen de beste koffie krijgen, maar ook een fantastische service. We willen dat onze leveranciers en klanten zich gewaardeerd en verzorgd voelen.

We willen koffieliefhebbers een onvergetelijke ervaring bieden en staan altijd klaar om te helpen.

Met Monx Roasters geven wij ieder koffiemoment nèt wat meer smaak.

Wij doen het voor die kleine lach, voor dat kleine gelukje.DUURZAAMHEID

people & planet


Duurzaamheid zit in het DNA van Monx Roasters. Daarom stapten we in 2022 in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en stelde maar liefst 50 concrete projecten voor om ons steentje bij te dragen aan de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG's) of ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties.

We investeren in duurzame productieprocessen, handelen met respect voor mens en omgeving, dragen bij aan het behoud van het milieu en bouwen langetermijnrelaties op met onze boeren om de lokale levensomstandigheden te verbeteren.

CO₂ neutrale levering


Bpost reduceert volop zijn CO₂-uitstoot. De resterende uitstoot van de zendingen, wordt gecompenseerd door hernieuwbare energieprojecten in India en Turkije te steunen. Wij dragen ons steentje bij, door onze pakjes via bpost te verzenden.