Honduras Marcala
 8,00 27,00

De Honduras Marcala is een bio/organic koffieboon met een rijke, volle smaak. In de fruitige afdronk herken je ongetwijfeld perzik en rode bessen. Het is een kwaliteitsvolle koffie die ter plaatse aan strikte controles wordt onderworpen. Verschillende koffies uit deze regio hebben reeds prijzen gewonnen op de “Cup of Excellence” wedstrijd.

Geniet van je koffie en deel je moment met #monxcoffee

Wissen

Categorie Tag


Share
Beschrijving

Honduras Marcala

De Honduras Marcala is een bio/organic koffieboon met een rijke, volle smaak. In de fruitige afdronk herken je ongetwijfeld perzik en rode bessen. Het is een kwaliteitsvolle koffie die in de plantage aan strikte controles wordt onderworpen. Verschillende koffies uit deze regio hebben dan ook reeds prijzen gewonnen op de “Cup of Excellence” wedstrijd.

Marcala is een bergstreek in het westen van Honduras die zich tussen 1.350 en 1.850 meter boven de zeespiegel bevindt. De bodem heeft er een optimale PH-waarde en het microklimaat is bijzonder geschikt om kwaliteitskoffie te telen. Marcala is dan ook een beschermde oorsprongsbenaming. Maar er is meer: de boeren van coöperatie COMBRIFOL gaan biologisch te werk en combineren koffiestruiken met fruitbomen. Zo verkrijgen ze de juiste omstandigheden voor het telen van deze bijzondere specialty coffee.

De Honduras Marcala is beschikbaar als espresso en als filter variant. In de espresso ontdek je vooral een aangenaam chocolade-aroma. De filter variant benadrukt de fruitigheid in de koffie en laat je genieten van perzik- en rode bessen aroma’s.

In een volautomatische koffiemachine gebruik je best de espresso variant. Voor een gewoon koffiezetapparaat gebruik je de filter variant. Let steeds op de juiste maalgraad van de koffie. Die is uiteindelijk bepalend voor de smaak in je tas.

Geniet van je koffie en deel je moment met #monxcoffee

Extra informatie
Continent

Centraal Amerika

Land

Honduras

Hoogte

1500-1750 meter

Variëteit

Catuai

Proces

Washed

Aroma's

Fruitig

Smaak

Chocolade, Perzik, Rode bes

Zetwijze

Espresso, Filter

Inhoud

1000g, 250g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.