8,40 28,50

Honduras Marcala

Deze biologisch geteelde koffie uit het hooggebergte van Honduras kopen we rechtstreeks aan bij de coöperatieve Raos, Marcala. Machteld en haar Hondurese echtgenoot Caytano kennen de gemeenschap door en door. Ze nemen voor ons de zorg van transport op zich en leveren de bonen tot aan de deur. Met direct trade verzekeren we zo de beste kwaliteit en een eerlijke vergoeding.
In deze koffie ontdek je zoete toetsen van perzik, rode bessen en vooral donkere chocolade als afsluiter. Ideaal in combinatie met opgeschuimde melk of puur als espresso. Met zijn zachte en milde body is deze koffie een topper die iedereen kan bekoren. Deze roast kan voor filter- en  espressobereiding gebruikt worden.

Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.

Wissen

Artikelnummer N/B Categorie Tag

Beschrijving

Honduras Marcala

De Honduras Marcala koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij Raos, een coöperatieve met producenten die zorgvuldig werden uitgekozen op basis van kwaliteit, stabiele opbrengst, organisch bodembeheer en resistentie tegen ziektes. Het hele proces gebeurt in eigen beheer van de coöperatieve. Gaande van het kweken van de kleine plantjes en de verzorging ervan tot de kwaliteitscontrole van de geplukte oogst. Op die manier kunnen we alles volgen van plant tot tas.

De rechtstreekse band die we hebben opgebouwd met de ondersteuners van deze coöperatieve, Machteld en haar Hondurese man Cayetano, staat volledig in het teken van biologische teelt, duurzaamheid en welbevinden van de lokale handel. Zij leveren hun groene koffiebonen persoonlijk aan ons af.

Door ‘Direct Trade’ zijn we met Monx verzekerd dat de boeren én boerinnen een eerlijke prijs krijgen voor hun specialty koffie, ondersteunen we de lokale gezondheidszorg, bouwen we mee aan nieuwe schoolinfrastructuur en stimuleren we duurzame ecologische landbouw waar kwaliteit boven prijs staat. Als hoogtepunt vloeit er ook nog een mooi verhaal met smaak in je tas.

Extra informatie
Land

Honduras

Hoogte

1500-1750 meter

Variëteit

Bourbon, Catuai

Proces

Washed

Aroma's

Chocolade, Honing, Perzik

Roast

Light roast, Medium roast

Gewicht

250g, 1000g

Inhoud

Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honduras Marcala” te beoordelen

Proefpakket

Vul je gegevens in en we sturen een proefpakket op.

Afspraak

Vul je gegevens in en we contacteren je om een afspraak te maken.

Contacteer me

Vul je gegevens in en we oontacteren je.