Honduras Marcala
 8,00 27,00

In deze biologisch geteelde koffie uit het hooggebergte van Honduras ontdek je zoete toetsen van perzik, rode bessen en vooral donkere chocolade als afsluiter. Met zijn zachte en milde body is deze koffie een topper die iedereen kan bekoren. In de filterbranding staan de zoete zachte en fruitige smaken vooraan. Bij de espressobranding primeren de donkere chocolade aroma’s.

Wissen

Categorie Tag

Beschrijving

Honduras Marcala

De Honduras Marcala koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij Combrifol, een coöperatieve met producenten die zorgvuldig werden uitgekozen op basis van kwaliteit, stabiele opbrengst, organisch bodembeheer en resistentie tegen ziektes. Het hele proces gebeurt in eigen beheer van de coöperatieve. Gaande van het kweken van de kleine plantjes en de verzorging ervan tot de kwaliteitscontrole van de geplukte oogst. Op die manier kunnen we alles volgen van plant tot tas.

De rechtstreekse band die we hebben opgebouwd met de ondersteuners van deze coöperatieve, Machteld en haar Hondurese man Cayetano, staat volledig in het teken van biologische teelt, duurzaamheid en welbevinden van de lokale handel. Zij leveren hun groene koffiebonen persoonlijk aan ons af.

Door ‘Direct Trade’ zijn we met Monx verzekerd dat de boeren én boerinnen een eerlijke prijs krijgen voor hun specialty koffie, ondersteunen we de lokale gezondheidszorg, bouwen we mee aan nieuwe schoolinfrastructuur en stimuleren we duurzame ecologische landbouw waar kwaliteit boven prijs staat. Als hoogtepunt vloeit er ook nog een mooi verhaal met smaak in je tas.

Extra informatie
Land

Honduras

Hoogte

1500-1750 meter

Variëteit

Bourbon, Catuai

Proces

Washed

Aroma's

Chocolade, Honing, Perzik

Zetwijze

Espresso, Filter

Inhoud

1000g, 250g

Privacy Preference Center