Honduras Marcala
Deze biologisch geteelde koffie uit het hooggebergte van Honduras kopen we rechtstreeks aan bij de coöperatieve Raos, Marcala. Machteld en haar Hondurese echtgenoot Caytano kennen de gemeenschap door en door. Ze nemen voor ons de zorg van transport op zich en leveren de bonen tot aan de deur. Met direct trade verzekeren we zo de beste kwaliteit en een eerlijke vergoeding.
In deze koffie ontdek je zoete toetsen van perzik, rode bessen en vooral donkere chocolade als afsluiter. Ideaal in combinatie met opgeschuimde melk of puur als espresso. Met zijn zachte en milde body is deze koffie een topper die iedereen kan bekoren. Deze roast kan voor filter- en espressobereiding gebruikt worden.
Liever gemalen koffie in plaats van koffiebonen? Maak hieronder je keuze en wij malen de koffie voor jou.
Beschrijving
Honduras Marcala
De Honduras Marcala koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij Raos, een coöperatieve met producenten die zorgvuldig werden uitgekozen op basis van kwaliteit, stabiele opbrengst, organisch bodembeheer en resistentie tegen ziektes. Het hele proces gebeurt in eigen beheer van de coöperatieve. Gaande van het kweken van de kleine plantjes en de verzorging ervan tot de kwaliteitscontrole van de geplukte oogst. Op die manier kunnen we alles volgen van plant tot tas.
De rechtstreekse band die we hebben opgebouwd met de ondersteuners van deze coöperatieve, Machteld en haar Hondurese man Cayetano, staat volledig in het teken van biologische teelt, duurzaamheid en welbevinden van de lokale handel. Zij leveren hun groene koffiebonen persoonlijk aan ons af.
Door ‘Direct Trade’ zijn we met Monx verzekerd dat de boeren én boerinnen een eerlijke prijs krijgen voor hun specialty koffie, ondersteunen we de lokale gezondheidszorg, bouwen we mee aan nieuwe schoolinfrastructuur en stimuleren we duurzame ecologische landbouw waar kwaliteit boven prijs staat. Als hoogtepunt vloeit er ook nog een mooi verhaal met smaak in je tas.
Extra informatie
Land | Honduras |
---|---|
Hoogte | 1500-1750 meter |
Variëteit | Bourbon, Catuai |
Proces | Washed |
Aroma's | Chocolade, Honing, Perzik |
Roast | Medium roast |
Gewicht | 250g, 1000g |
Inhoud | Bonen, Gemalen voor espresso, Gemalen voor mokkapot / Bialetti, Gemalen voor filterbereidingen, Gemalen voor French Press |
Eerst een lichte zoete toets, met nadien een heerlijke chocolade afdronk. Kortom een heerlijke, toegankelijke koffie zowel voor espresso alsook met melkbereidingen.