De juiste maalgraad kiezen

Haal alles uit je koffie


Wil je écht het maximale uit je koffie halen? Begin bij de basis: vers gemalen specialty koffiebonen. Zodra koffiebonen gemalen zijn, beginnen de aroma’s snel te vervliegen. Daarom is het belangrijk om je bonen pas te malen vlak voordat je koffie zet. Zo geniet je van een volle, verse smaak in elke kop.

a spoon in a cup filled with cereal and nuts
a person is holding a cup with coffee beans in it

Verstelbare maalschijven

De beste koffie zet je met vers gemalen specialty koffiebonen. Gemalen koffie is maar beperkt houdbaar omdat de aroma’s zeer vluchtig zijn. Daarom is het aangewezen om je bonen te malen vlak voordat je de koffie gaat bereiden. 

Dat kan best met een koffiemolen die voorzien is van verstelbare conische maalschijven, zoals de handmatige Hario Skerton Pro of de elektrische Wilfa Balance Black. Zo kan je de juiste maalgraad kiezen voor de gewenste bereiding. Het resultaat? Altijd een consistentie die past bij jouw favoriete koffie, zonder compromissen.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.


Maalgraad per zetmethode

De maalgraad bepaalt hoe snel water door de koffie stroomt en hoeveel smaakstoffen worden geëxtraheerd. Dit zijn de basics:

Espresso

Zeer fijn gemalen koffie 
voor optimale extractie
 in de korte zettijd.

Mokkapot

Fijngemalen koffie 
voor een volle aromatische koffie. 

Aeropress

Middelfijn 
tot fijn
 afhankelijk van de gewenste smaakintensiteit.

Filterkoffie

Middelgrof, de grootte van zeezout, voor een gebalanceerde filterkoffie.

Chemex

Middelgrof, de grootte van kristalsuiker, voor een heldere, evenwichtige koffie.  

French press

Grof gemalen, zodat smaken langzaam en gelijkmatig worden onttrokken. 

Maal om de smaak

Smaakt je koffie te bitter? Maal de koffie dan iets grover – te fijne koffie kan overextractie veroorzaken. 

Smaakt je te flets of te zuur? Maal de koffie iets fijner – zo wordt er meer smaak onttrokken. Met kleine aanpassingen kun je experimenteren totdat je de perfecte balans hebt gevonden.

Deel deze post
Onze blogs