Waarom zijn verse koffiebonen beter dan capsules?

Koffiebonen of cups?

Cups zijn gemakkelijk en je kan per tas van smaak wisselen,” horen we vaak. Klopt! Maar hiermee is dan ook alles gezegd over koffiecups of capsules. Wij geven je graag enkele redenen om het roer om te gooien en toch voor verse koffiebonen te gaan zodat je nog meer kan genieten van een lekkere koffie en ook nog eens geld bespaart.

Meer smaak en volle crema

Vanaf het moment dat koffiebonen gemalen worden, verliezen ze al aroma’s die je liever in je tas wil hebben. Als de koffie zoals in cups op voorhand wordt gemalen, verlies je dus unieke aroma’s, wordt de koffie slechter naarmate hij afkoelt en ontstaat de cremalaag alleen nog als de fabrikant er wat extra stoffen aan toevoegt. Meer chemie en minder smaak.

Daarom wordt de lekkerste koffie steeds gemalen vlak voor de bereiding. Als je dan ook nog kiest voor goede en verse Arabica koffiebonen zoals die van Monx, word je getrakteerd op een rijk palet aan smaken, een volle crema en koffie die zelfs zoeter en zachter wordt als hij afkoelt.

Meer kwaliteit voor minder geld

Als je koffie koopt, denk je natuurlijk ook aan je portemonnee. Welk toestel kies je en hoeveel gaat me dat kosten? Een koffieapparaat voor cups is veel goedkoper dan een volautomatische (espresso) machine. Maar als je de uitgave aan de cups zelf meerekent, kom je al snel tot heel andere conclusies. Cups zijn bijna drie keer duurder dan goede Arabica koffiebonen. Als je overschakelt op koffiebonen heb je een degelijke volautomaat op twee tot drie jaar terugverdiend. Daarna bespaar je al snel €0,18 per kopje! Reken maar uit…

Veel milieuvriendelijker

Een ander groot voordeel is dat je veel minder restafval produceert. Tel al die cups die je per maand verbruikt maar eens op. En dan zwijgen we nog over de enorme voetafdruk die de productie van al die cups nalaat. Met koffiebonen kies je resoluut voor een mooiere toekomst.

Omdat het héle verhaal telt

Tenslotte kies je met vers gebrande koffiebonen voor een sterk verhaal waarmee je je persoonlijke visie kan ondersteunen. En bij voorkeur het verhaal van specialty koffie! Hier staan pure smaak, lokale handel en eerlijke prijzen voorop. Omdat de koffieboeren enkel de goede en rijpe bonen met de hand plukken, stijgt de kwaliteit, worden ze beter verloond en bouwen ze aan een duurzame toekomst. Specialty koffie wordt immers niet verhandeld via de beurs, maar zo direct mogelijk, volgens vraag en aanbod. Hierdoor vallen veel tussenschakels weg en blijft de eindprijs concurrentieel.

Met zo’n verhaal steun je de koffieboer, de lokale koffiebrander en leg je jezelf smaakvol in de watten.

Bekijk hier ons huidig aanbod.

Deel deze post
Onze blogs
Wat is er speciaal aan 'Specialty koffie'?